Kis magyar néprajz a Rádióban - Compare 2 ofrece

Mejor precio: 2,99 (a partir de 04/03/2017)
1
9786155210020 - Küllős Imola, Tátrai Zsuzsanna: Kis magyar néprajz a Rádióban
Küllős Imola, Tátrai Zsuzsannasearch

Kis magyar néprajz a Rádióbansearch

Entrega de: Países Bajos NW

ISBN: 9786155210020search o 6155210020, idioma desconocido, Adamo Books, Nuevo.

2,99 thumb_up + Envío: 3,45 = 6,44
sin obligación de
Direct beschikbaar.
bol.com.
A Rádio népszerű néprajzi műsorának kétszáz adásábol válogatott anyagára épül az 1977-es kiadású könyv. A jol ismert témák mellett - mint a népművészet, népköltészet - az anyagi kultúra, a társadalmi szokások létrejöttét, változását is megmutatja. Jobbágyok, parasztok, agrárproletárok (A paraszti kultúra ellentmondásai - Jobbágyokrol, parasztokrol - A paraszti polgárosulás - Jobbágygazdaság a 18. században - „Kitántorgott Amerikába…” - Parasztságunk rétegeződése a jobbágyfelszabadítás előtt -... A Rádio népszerű néprajzi műsorának kétszáz adásábol válogatott anyagára épül az 1977-es kiadású könyv. A jol ismert témák mellett - mint a népművészet, népköltészet - az anyagi kultúra, a társadalmi szokások létrejöttét, változását is megmutatja. Jobbágyok, parasztok, agrárproletárok (A paraszti kultúra ellentmondásai - Jobbágyokrol, parasztokrol - A paraszti polgárosulás - Jobbágygazdaság a 18. században - „Kitántorgott Amerikába…” - Parasztságunk rétegeződése a jobbágyfelszabadítás előtt - Parasztnemesek – nemes parasztok - Középparaszt - kisparaszt - Napszámosok - A summások költészete - A magyar kubikosok - A gányok) A természet vendégeként (Liget, erdő, rengeteg - Erdei gombagyűjtők - Madarászat lápvidéken - Szigonyos halászat - Halászbokor) A paraszti gazdálkodásrol (Zsíros föld, sovány, föld, poszhomok - Lápi irtok, zsombékolok - „Kelta kések” Nyugat-Dunántúlon - Kapák, kapások, kapálási szokások - Hogyan került Magyarországra a burgonya? - Kukoricatörés, tengerihántás - A dohány termesztése a jobbágykorban - Murokország és más zöldségtermesztő vidékek - Bolgárkertészek Magyarországon - A szegedi paprika A népviseletről (Etnikus kapcsolatok a népviseletben - Egy régi viseletdarab és kelet-europai kapcsolatai - Egy régi magyar felsőruha: a guba - Kivetkőzés - A népi hímzés - Népi szőttesek) Település, építkezés, lakás, bútor (Irtásfalvak - Az alföldi kertes városok - Az alföldi tanyák - Őrségi szerek - A magyar népi építkezés északi és délnyugatmagyarországi ház típusa - Sárfal, nádfal, boronafal - A tetőverő - A székelykapu - Kályha és kemence - A kandallo - Az ágytol a nyoszolyáig - Lábatlan asztal – lábas asztal - „Széket ülni” – a szék eredete - Lakásdíszítés Közlekedés, szállítás (Cipekedő asszonyok - A magyar kocsi Europában - Fuvarosok, szekeresek - Vízi közlekedés a régi Magyarországon - Vásár, sokadalom, szabadság - Magyar parasztok a bécsi piacon - Vásári rigmusköltészet - Faeszközárusok) A parasztélet rendje (A falu bírája - A kisbíro - Parasztkapitányok - A kántor - Az iskolarektor - A bakter)Taal: hu;Formaat: ePub met kopieerbeveiliging (DRM) van Adobe;Kopieerrechten: Het kopiëren van (delen van) de pagina's is niet toegestaan ;Geschikt voor: Alle e-readers geschikt voor ebooks in ePub formaat. Tablet of smartphone voorzien van een app zoals de bol.com Kobo app.;ISBN10: 6155210020;ISBN13: 9786155210020; Ebook.
2
9786155210020 - Jávor Kata, Küllős Imola, Tátrai Zsuzsanna: Kis magyar néprajz a Rádióban
Jávor Kata, Küllős Imola, Tátrai Zsuzsannasearch

Kis magyar néprajz a Rádióban (2014)search

Entrega de: Alemania NW EB DL

ISBN: 9786155210020search o 6155210020, idioma desconocido, Adamo Books, Adamo Books, Adamo Books, Nuevo, Ebook, descarga digital.

in-stock.
Del vendedor/anticuario.
A Rádió népszerű néprajzi műsorának kétszáz adásából válogatott anyagára épül az 1977-es kiadású könyv. A jól ismert témák mellett - mint a népművészet, népköltészet - az anyagi kultúra, a társadalmi szokások létrejöttét, változását is megmutatja. Jobbágyok, parasztok, agrárproletárok (A paraszti kultúra ellentmondásai - Jobbágyokról, parasztokról - A paraszti polgárosulás - Jobbágygazdaság a 18. században - Kitántorgott Amerikába…" - Parasztságunk rétegeződése a jobbágyfelszabadítás előtt - Parasztnemesek - nemes parasztok - Középparaszt - kisparaszt - Napszámosok - A summások költészete - A magyar kubikosok - A gányók) A természet vendégeként (Liget, erdő, rengeteg - Erdei gombagyűjtők - Madarászat lápvidéken - Szigonyos halászat - Halászbokor) A paraszti gazdálkodásról (Zsíros föld, sovány, föld, poszhomok - Lápi irtók, zsombékolók - Kelta kések" Nyugat-Dunántúlon - Kapák, kapások, kapálási szokások - Hogyan került Magyarországra a burgonya? - Kukoricatörés, tengerihántás - A dohány termesztése a jobbágykorban - Murokország és más zöldségtermesztő vidékek - Bolgárkertészek Magyarországon - A szegedi paprika A népviseletről (Etnikus kapcsolatok a népviseletben - Egy régi viseletdarab és kelet-európai kapcsolatai - Egy régi magyar felsőruha: a guba - Kivetkőzés - A népi hímzés - Népi szőttesek) Település, építkezés, lakás, bútor (Irtásfalvak - Az alföldi kertes városok - Az alföldi tanyák - Őrs & E.